Forum

Dobrodošao Gost 

Pokaži/Sakrij zaglavlje

Dobrodašo goste, postanje u forumu zahtjeva registraciju

Stranica: [1]
Autor Tema:ISKAPANJE ZAŠTOPANOGA MOSTA
Milan-
Suntešić
Beba
Postova 2
Permalink
Post ISKAPANJE ZAŠTOPANOGA MOSTA
uključeno: November 26, 2012, 16:19
Citat

Poštovani !

Prije 30-ak minuta iz mene gore kod kuće Galović Dragutina a kod skretanja prema klijeti Vukić Stjepana u Sekirišću kod kućnog broja 54 od strane izvođača radova Fanjo Cvetko došlo je do iskopavanja cijevi koje su služile kao most, ( bile su zaštopane ) . Izvođač radova ih je prilikom iskopa 3 oštetil a jednu zdrobil te ih je takve ostavil na livadi sa strane a mjesto gdje su bile iste je zatrpal šoderom i zemljom .

Zanima me tko mu je to odobrio , kakva je svrha postignuta samim iskapanjem zaštopanih cijevi ( mogle su se odštopati , samo metar dva dalje je hidrant za vodu i da se prikopčalo na njega vatrigasna cijev i šmrk iste bi se niti za 100 kuna od štopale vodom )

Tko je osoba koja je to odobrila imenom i prezimenom , kakvu ona ima školu završenu , KAKVA JE SAD POSTIGNUTA SVRHA ??????? Kolko je takvih ta osoba donijela odluka , ima li ona opće kakvo zdravstveno uvjerenje da je sva svoja da ne kažem minimalno od oftalmologa ( oćni ) i psihologijsko testiranje ?

Ja ne znam što bi Vas više opće pitao osim tko će dati i za što nove cijevi kad se sudbina zna opet budu zaštopane kak su i ove niko ih ne želi održavati , tko će ih platiti . Hoće li ih platiti osoba koja je dala iskopati ove iste ,koje sad stoje polomljena vani a mjesto gdje su bile iste je zatrpano.

KAKVU SU PRIJETNJU PREDSTAVLJALE CIJEVI U ZEMLJI ?????

nacelnik
Moderator
Postova 2
Permalink
Post Kopija: ISKAPANJE ZAŠTOPANOGA MOSTA
uključeno: December 4, 2012, 10:15
Citat

Poštovani,

Dana 27.11.2012. izvršen je uvid u stanje puta k.č.br. 2162 k.o.Začretje, te poprečnog propusta. Utvrđeno je kako u donjem dijelu puta dolazi do oštećenja makadama zbog nefunkcionalnog propusta koji bi trebao prihvaćati oborinske vode s gornjih dijelova puta i usmjeriti ih ispod ceste u nastavku prema odvodnom jarku uz cestu. Voda koja je s gornjih dijelova dolazila do propusta kroz isti nije mogla protjecati te se izlijevala na put i time ga oštećivala.
Prije početka zahvata je bilo vidljivo kako je minimalno jedna cijev u potpunosti zdrobljena jer su se vidjeli odlomljeni komadi te se na površini vidjelo kako je između dvije susjedne cijevi rupa od nekoliko cm kroz koju je vjerojatno ulazio kameni i muljeviti materijal. Stoga je zaključeno kako cijevi treba otkopati, očistiti i pokušati ponovno spojiti a slomljene zamijeniti.
Iskopom je utvrđeno kako je jedna promjera 50 cm polomljena, druga neadekvatne veličine za spoj odnosno promjera 60 cm, treća promjera 50 cm sa ravnim dnom (dakle oblikom neistovjetna) a četvrta opet promjera 50 cm okruglog dna. Niti jedna nije bila dobro spojena sa slijedećom. Samo zamjena prve cijevi i čišćenje takvog propusta nebi dugoročnije dalo nikakve rezultate jer cijevi nisu bile do kraja spojene i opet bi šljunčani i muljeviti materijal ulazio unutra te ih ubrzo zakrčio.
Vađenjem cijevi i uspostavom površinskog propusta je za vrijeme dok druge cijevi ne stignu, osigurano pravilno odvođenje oborinskih voda u odvodni jarak kako bi se spriječilo daljnje oštećenje makadamske ceste u produžetku.
Postavom drugih cijevi koje će sve biti istog oblika i veličine propust će se vratiti u prvobitnu funkciju a preostale stare djelomično oštećene cijevi različitih veličina i oblika će se prema mogućnosti upotrijebiti drugdje kao početna ili završna cijev ili uzdužnim rezom kao „U“ cijev za dno otvorenog jarka.
Ovisno o vremenskim uvjetima i datumu prispjeća drugih cijevi realno je očekivati dovršenje radova te uspostavu pune funkcionalnosti propusta do 08.12.2012.g.

Od mještana odnosno korisnika puta se očekuje da udubljenje ispred ulaza u cijevni propust koje će se izvesti, ubuduće održavaju i na taj način osiguraju propusnost i funkcionalnost za daljnje korištenje.

Uvid u stanje mosta prije i za vrijeme radova je izvršio referent za komunalne poslove, Kristijan Likar, koji takve poslove obavlja već 3,5 godine sa zvanjem građevinski tehničar i položenim državnim stručnim ispitom. O stanju je obavijestio i koordinirao daljnje akcije sa nadređenima. Imenovani će izvršiti kontrolu izvedene sanacije te o tome također izvijestiti nadređene.

S poštovanjem,
PROČELNIK JEDINSTVENOG
UPRAVNOG ODJELA
Marko Kos, dipl.oec.

Stranica: [1]
Mingle forum by cartpauj
Verzija: 1.0.34 ; Stranica učitana u: 0.01 sekundi.
  • Facebook
  • MySpace
  • Google Bookmarks
  • Twitter
  • Yahoo! Bookmarks