Forum

Dobrodošao Gost 

Pokaži/Sakrij zaglavlje

Dobrodašo goste, postanje u forumu zahtjeva registraciju

Stranica: [1]
Autor Tema:Nogostup "švaljkovec"
stee
Beba
Postova 1
Permalink
Post Nogostup "švaljkovec"
uključeno: November 5, 2012, 12:25
Citat

Poštovani načelniče!
Molim vas lijepo da mi "objasnite" po kojim mjerilima je prioritetniji nogostup od Donje šemnice do Švaljkovca u odnosu na relaciju Švaljkovec-Začretje.Koliko se sjećam u programu Općine još prije par godina bila je ova druga relacija. Za nogostup od Švaljkovca prema Začretju potrebno je izgraditi samo nekoliko stotina metara da se poveže pješački kolnik skroz od Krapine do Začretja a proširivanje i troškovi vezani uz profil kolnika i ceste su minimalni. Naravno da treba izgraditi i pješački kolnik do šemnice ali koliko vidim bit će puno problema sa profilom , rušenjem i proširivanjem te je izvjesno da će radovi i dugo trajati. Opet ću se osvrnuti na svoju logiku te se zapitati tko je tako pametan da pobije ove argumente koje sam naveo te što ćete navesti ili izmisliti da potkrijepite svoje postupke.
Te napokon da vas konkretno pitam kad planirate napraviti Nogostup od Švaljkovca do Začretja koji je troduplo kraći, jednostavniji i jeftiniji.

nacelnik
Moderator
Postova 2
Permalink
Post Kopija: Nogostup "švaljkovec"
uključeno: December 3, 2012, 16:06
Citat

Poštovani,

Iako Vi u to očito sumnjate, ipak postoji jednostavno i racionalno objašnjenje zašto se prvo gradi nogostup od rotora u Švaljkovcu do Šemnice, a ne dvije dionice nogostupa od rotora u Švaljkovcu prema centru Svetog Križa Začretja:
1. Radovi na izradi nogostupa od rotora u Švaljkovcu odvijaju se u sklopu pojačanog održavanja državne ceste D 35. Cjelokupne troškove snosi investitor Hrvatske ceste, a općina Sveti Križ Začretje pomaže u rješavanju imovinsko pravnih odnosa. Ne morate se brinuti unatoč poteškoćama koje ste naveli ovaj će projekt biti realiziran po planu.
2. U pravu ste da je nastavak izgradnje nogostupa u ŽC 2160 u ulici M. J. Zagorke na dionici od skretanja za trgovinu Požgaj do nadvožnjaka i u Švaljkovcu od nadvožnjaka do rotora bio već nekoliko godina u planu, ali će se konačno realizirati u prva četiri mjeseca naredne godine. Razlozi za odgađanje i kašnjenje radova su prije svega u nedostatku sredstava. Financijska konstrukcija za taj zahvat je zatvorena. Svi zemljani radovi i odvodnja financiraju se iz Općinskog proračuna, a Županijska uprava za ceste financirat će završni sloj podloge, postavljanje rubnjaka i asfaltiranje. Radovi će se uskladiti sa sanacijom i asfaltiranjem ceste ŽC 2160 na dionici od Vinarskog podruma u Svetom Križu Začretju do rotora u Švaljkovcu.
Za zemljane radove, odvodnju i osnovnu podlogu za dionicu „nadvožnjak-rotor“ upravo je raspisan javni natječaj, a za dionicu u ulici M. J. Zagorke bit će raspisan prvih dana naredne godine.
Sigurno da bez pomoći Ministarstva prometa, Hrvatskih cesta i Županijske uprave za ceste ne bismo sami mogli izgraditi obje dionice nogostupa Sveti Križ Začretje-Švaljkovec, a pogotovo ne onaj od rotora do Donje Šemnice.

Usput Vas želim obavijestiti da ne umišljam da sam jako pametan, ali sigurno da nikad ne istupam bez argumenata kao što mi to u svom obraćanju predbacujete.
Siguran sam da dužnost općinskog načelnika obnašam odgovorno, na dobrobit svih naših građana, Vaša je stvar što o meni mislite.
Pozivam Vas da o navedenoj problematici porazgovaramo uz kavu u mom uredu, kada god Vama odgovara.

Hvala na Vašem javljanju i srdačan pozdrav!

Općinski načelnik
Ivan Kranjčić, ing.el.

Stranica: [1]
Mingle forum by cartpauj
Verzija: 1.0.34 ; Stranica učitana u: 0.01 sekundi.
  • Facebook
  • MySpace
  • Google Bookmarks
  • Twitter
  • Yahoo! Bookmarks